Dummy
Dummy
Dummy
Dummy
Dummy

Historie van Faro Greenpark

mhs_grootmoeder-faro.jpg“De naam Faro Greenpark is een ode aan mijn grootmoeder Faro de Keuninck,” vertelt kleinzoon Pieter duidelijk vol bewondering. “Zij was een ondernemende vrouw, altijd in voor vernieuwing.
 
Al in 1936 ontving ze op boerderij ‘Welgelegen’ in Cadzand-Bad kampeerders zodra het gras van de wei lang en droog genoeg was om het te maaien. En van de melk van de koeien maakte ze toen al ijsjes voor de gasten.  Later werkte ook mijn vader in de zomer mee op de boerderij en de camping, ’s winters werkte hij bij de smid in Oostburg. “
 
Na de oorlog werd Welgelegen langzaam maar zeker steeds minder boerderij en steeds meer camping. Het groene karakter bleef, boerderij Welgelegen werd Park Welgelegen. In 1985 namen Pieter de Keuninck en zijn echtgenote Ria Vranckx het kampeerpark over van zijn vader. “Rust, ruimte en natuur. Openheid en vrijheid. Dat waren altijd de kenmerken. En dat zijn ze en dat blijven ze, ook al is een deel van de camping nu omgevormd tot Faro Greenpark.”
 
Park Welgelegen en Faro Greenpark gaan hand-in-hand, net zoals zee en land in Pieters geliefde provincie. Aan de noordzijde liggen ze veilig beschut tegen de brede duinenrij, ten zuiden ligt het vriendelijke polderlandschap met zijn kronkelende dijkjes, kreken en knotwilgen.
     
Pieter is enthousiast: “We trekken het duinlandschap door naar het park en brengen er dezelfde planten, waterpartijen en glooiingen aan.”
 
Het park is niet alleen groen dankzij de landschappelijke aanleg, ook de recreatiewoningen zijn groen. “Nou ja, niet letterlijk natuurlijk. Maar net als mijn grootmoeder heb ik respect voor de natuur en vind ik het belangrijk dat het bedrijf zich blijft ontwikkelen.
 
Daarom zijn de vakantiehuizen van Faro Greenpark duurzaam  en innovatief gebouwd. Met onderhoudsvrije materialen, zonnepanelen, drielaagse beglazing, extra dakisolatie en zelfs een domotica-installatie!” Minstens even trots is Pieter op het fraaie ontwerp: “Cederhout van buiten, muren van terracotta en de kleuren van het landschap in het interieur. Karakteristiek, stijlvol en met fraaie details!”
 
Faro Greenpark is de ultramoderne zus van Park Welgelegen. Of misschien kunnen we beter zeggen de kleindochter, gelet op de oorsprong met grootmoeder Faro.